Harlem Gospel Choir

Harlem Gospel Choir
Tickets: 
€ 44 - 39 - 34
incl. servicekosten
Eerstvolgende voorstelling: 
zaterdag 15 december 2018

Het wereldberoemde Harlem Gospel Choir is het meest gerenommeerde gospelkoor in Amerika en wereldwijd.  Elk jaar in december reist het gezelschap de wereld af om met zijn muziek de vreugde van Kerst en het geloof te delen en geld in te zamelen voor goede doelen voor kinderen.

 

Het koor werd in 1986 opgericht door Allen Bailey, die op het idee kwam tijdens een viering ter ere van Dr. Martin Luther King Jr. in the Cotton Club in Harlem.  Het koor bestaat uit de beste zangers en muzikanten uit de zwarte kerkgemeenschap van Harlem en de agllomeratie New York.

 

Het Harlem Gospel Choir deelde zijn boodschap van liefde en inspiratie al met duizenden mensen uit verschillende landen en culturen.  Het koor streeft naar een liefde- en vredevollere wereld, en schets met zijn bezielende gospelmuziek en levendige optredens een duidelijker beeld van de Afro-Amerikaanse cultuur en kerkgemeenschap.

 

Vooral tijdens de kerstperiode zullen de inspirerende gospelgezangen van het Harlem Gospel Choir ons diep vanbinnen raken en tillen ze onze ziel naar hemelse sferen, op de tonen van onbezorgde, vreugdevolle en bezielende klanken.

 

Tijdens elk optreden is het publiek getuige van hoe het koor de Harlemse cultuur muzikaal gestalte weet te geven. 

 

Elke show belooft een adembenemende ervaring te worden.