LUKA BLOOM

LUKA BLOOM

30 YEARS OF RIVERSIDE

Tickets: 
€ 35 - 30 - 25
Eerstvolgende voorstelling: 
vrijdag 15 november 2019

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn geweldige stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak.  De Ierse singer-songwriter intrigeert met een bijzonder gitaargeluid, want soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat.  De songkeuze blijft altijd interessant, met naast veel eigen klassiekers ook zorgvuldig uitgekozen covers.

 

Luka Bloom, de artiestennaam van Barry Moore, is bovendien een graag geziene gast op de Belgische en Nederlandse podia én festivals en heeft in de Lage Landen een bijzonder trouw publiek opgebouwd.  Op het podium van het Concertgebouw in Brugge staat hij er voor de 1ste keer.  In 2017 bracht hij zijn laatste album Refuge uit.

 

Anno 2019 heeft de Ierse muzikant echter een mooie reden om naar het Concertgebouw in Brugge te komen:  30 jaar geleden bracht zijn doorbraakplaat Riverside (met o.a. het prachtige folknummer Yuou Couldn't Have Coma At A Better Time) hem voor de eerste keer naar België.  Een jubileum dat hij graag wil delen met het publiek van het Concertgebouw in Brugge, zoals hij zelf dankbaar verwoordt.

 

1989 What a big year this was.  The Wall came down in Berlin, and the world felt like a flower in bloom.  I was in Los Angeles in November 1989, completing the final mixes for my record Riverside.  3 months later, in February 1990, the record came out.

 

I was getting calls in New York, telling me to come to the Lowlands quickly, becausse Riverside was getting some serious attention in Belgium and in Holland.  And so it began.

 

Now, 30 years later, what a joy to come to the Concertgebouw in Bruges, to remember, and to celebrate this record, as well as 30 years of singing in The Lowlands.

 

A big thank you , from me - Luka Bloom